Laat jezelf niet teveel "influencen", dat is een van mijn belangrijkste tips.

Gepubliceerd op 05-02-2023 door Jeroen

Ik volg de laatste tijd nogal wat freelancers op LinkedIn. En die geven de ene tip na de andere. En daar zitten heel veel nuttige adviezen bij. Alleen soms schuilt het gevaar erin dat je je er teveel door laat beinvloeden. Tenminste, dat merk ik bij mijzelf. En dat terwijl ik bekend sta als eigenwijs en de dingen graag op mijn eigen manier doe.

Je moet jezelf specialiseren, en elke dag posten op LinkedIn. Je mag zeker niet uurtje factuurtje gaan zitten werken, maar value based.

Poeh, dat is wat allemaal.

Specialiseren, ja, daar kan ik wat mee. Al is dat wel iets dat ik al min of meer deed. Alleen nog niet echt benoemde. Maar sindskort noem ik mezelf Maatwerk Software Specialist. En dat vind ik goed klinken, en het is precies wat ik ook echt doe.

"Mijn" specialisatie is natuurlijk vrij breed. Je kan alles op maat maken. Maar dat is dus het punt waarop ik lekker mijn eigen ding doe. Ik maak bedrijfssoftware op maat, waardoor mijn opdrachtgevers simpeler en effici├źnter hun werk kunnen doen. En dat kan vanalles zijn. Van een portal voor productieplanning tot een maatwerk dashboard met belangrijke KPI's.

Elke dag posten? Ik ga mijn best doen. Maar het moet geen doel op zich zijn. Na mijn eerste posts ben ik even een aantal dagen gestopt om de juiste tools te zoeken. Want ik wil niet per se schrijven op de momenten dat ik wil publiceren, maar op de momenten dat ik tijd en inspiratie heb. Mijn zoektocht kwam uit bij buffer.com. Eens kijken of het wat is en wat ik er mee kan.

En dan nog dat value based pricing. Ja, voor sommige opdrachtgevers en afgekaderde projecten zeker! Maar ik heb ook klanten die het wel fijn vinden om gewoon per uur te werken. Dit zijn vaak ook projecten waar specificaties van kunnen wijzigen, en waarvan het vooraf dus heel moeilijk is om een vaste prijs te bepalen.

Kortom, probeer van alles wat je voorbij ziet komen mee te pikken waar jij je goed bij voelt. En doe vooral geen dingen omdat het "moet".

#freelance #specialiseren #valuebasedpricing

 

Contactgegevens

040-2985369
[email protected]

Beeken 12
5563VE Westerhoven

KVK: 86952994 / BTW: NL004332584B41

Privacyverklaring

Algemene voorwaarden